Se spomnite svojih sanj? 

Ste sprašujete zakaj sanjate določene sanje? 

Sanjate ponavljajoče dogodke, osebe, podoživljate občutke? 

Se vam pojavljajo nočne more? 

Sanjski svet je nekaj izjemnega in preko sanj v resnici z nami komunicira naša podzavest. Vse kar čez dan vidimo, slišimo, občutimo, doživimo, shranjuje naša podzavest. V tej zakladnici se nahajajo vse informacije od našega prihoda na ta čudoviti planet. Prav vsaka informacija je za nas ključnega pomena. Zakaj? Ker so sanje odraz našega notranjega počutja in doživljanja okoliščin v katere smo vpleteni. 

Če bi ljudje vedeli kako dragocene informacije imajo sanje za nas, bi bili bolj pozorni na vse, kar vidijo, občutijo ali doživijo v sanjah. Imamo obdobja, ko sanjamo intenzivno ali pa bolj poredko. Tisti, ki imajo intenzivne sanje recimo, da neprestano nekaj premlevajo in razmišljajo. To so analitični umi, ki za vsako stvar iščejo odgovore in dokaze oz. potrditve. Tisti, ki bolj poredko sanjajo pa v glavnem sproti »rešujejo« stvari. 

V zakladnici podzavesti se hranijo vsi dogodki, občutki, čustveni odzivi, spomini preteklosti pa tudi prejšnjih življenj. Preko sanj nam podzavest sugerira, da bodimo pozorni na določeno situacijo, dogodek ali osebo in usmerimo svojo energijo v iskanje ustreznih rešitev. Zato sem tudi začel ta zapis z vprašanji? 

Strnjali se boste, da so nočne more najbolj pereča tema. Ste jih kdaj imeli tudi vi? Spomnite se sedaj v tem trenutku, ko berete, na eno od svojih nočnih mor. Zaprite oči in se vrnite v tiste sanje. Kaj začutite? 

Pojavi se strah, zbudijo se neprijetni občutki, panika, vas spreleti srh?

Sedaj se spomnite okoliščin, dogodkov ali situacij katerih ste bili deležni in so se odvijali v tistem obdobju (težavni odnosi doma, v službi, menjava okolja, bolezensko stanje, neprijetne oz. negativne informacije na katere niste imeli vpliva, toksično okolje, negativna čustva, žalost, izgube…). 

Vzemite si čas in samo ozavestite tisto obdobje predno nadaljujete z branjem. 

Nočne more so v resnici »alarm« naše podzavesti, da usmerimo svojo energijo v zadevo, ki nas obremenjuje v danem obdobju in ne hodimo mimo tega oz. ne ignoriramo določene situacije, dogodka, okoliščine in/ali odnosa. Preko nočnih mor se nas spodbuja, da prevzamemo odgovornost zase in svoje življenje ter poiščemo ustrezno rešitev, da bomo pomirjeni in normalno delovali. Ko se posameznik odloči in nekaj naredi potem se nočne more ne ponavljajo več. Razlog za nočne more so tudi naši čustveni odzivi in način kako posameznik doživlja svet okoli sebe.
V nočnih morah so v resnici opisani le naši občutki pa tudi nezmožnost ali nemoč. Zato so tako intenzivne in žive. Zakaj se jih zapomnimo? Zato ker so ti občutki v nočnih morah živi v nas in želijo od nas, da jih ozavestimo in jim namenimo pozornost. Nič ni samoumevno in ne ignorirajmo prav nobenega občutka. Nočne more nas v resnici spodbujajo k delovanju. In niso tako »grozne« kot pravimo. V resnici je grozno samo to, da glede videnega nič ne naredimo. 

Ponavljajoče sanje se dogajajo z namenom, da ponovno prevzamemo odgovornost zase in za svoje življenje. Predstavljaje si to, kot učenje hoje iz otroštva. Korak za korakom in shodiš. Naša podzavest nam kaže sliko, dogodek, situacijo, okoliščino, mimo katere hodimo ali pa jo ignoriramo. Ste se vprašali zakaj ste po nočnih morah ali ponavljajočih sanjah utrujeni, izčrpani? Zato ker vas določena situacija, dogodek ali okoliščina dobesedno izčrpava. In potrebno bo spet – delovati. V realnem svetu. 

Obstajamo sanjači, ki se v sanjah bojujemo, obiskujemo druge civilizacije ali hodimo po prejšnjih življenjih. To so nepojasnjeni dogodki, ki nimajo veze z realnim svetom v katerem živimo. Preroške sanje boste prepoznali po tem, da se v sanjah znajdete v starih mestih, obkroženi z neznanimi ljudmi katere ne poznate. Globoko v sebi pa čutite močno povezavo z njimi. Preroške sanje imate vizionarji in ljudje odprtega srca. Stare duše, ki imajo še kako pomemben namen na tem planetu pa se tega niti ne zavedajo. Stare duše, ki ste na tem planetu s posebnim namenom, da delite svoje dušne modrosti in aktivirate svoje darove in talente katere posedujete. Ste kdaj sanjali, da v sanjah delate obrede v naravi? Prerokujete? Čarate z rokama in ustvarjate svetlobo iz dlani?  Zdravilci ste in razvijajte svoje dušne darove. Prav vsi, ne samo vi. 

Svetovi sanj so tako izjemni in posebni. Na prvi pogled se zdi, da nimajo prav nobenega pomena. Vendar je človek radovedno bitje, ki nenehno išče odgovore in pojasnila. 

Tako se je skozi zgodovino razvila interpretacija sanj, kjer človek raziskuje njihov pomen. Nekateri so mnenja, da preko sanj dobivamo ideje, rešujemo dogodke dneva, preteklosti. Zagotovo pa drži dejstvo, da nosijo pomembne informacije za posameznika. Preko njih v resnici z nami komunicira naša podzavest in nam na tak način predaja zelo pomembna sporočila. Zato je priporočljivo, da smo na sanje zelo pozorni. 

V prejšnjem zapisu sem omenil pomembnost sanj in naprosil bralce, da si sanje zapisujejo. Vzemite si obdobje enega meseca. Po mesecu dni si poglejte, o čem se vam je največkrat sanjalo in potegnite vzporednico z dogodki v okoliščinah. Hitro boste spoznali, da so nam sanje že vnaprej sugerirale potek dogodkov in »razplete« le – teh. 

Pri tolmačenju bodimo pozorni na zaporedje sanj. Kaj je bil ključni dogodek v sanjah? Predvsem pa bodimo pozorni na občutke s katerimi smo se srečevali v sanjah. Ti so zelo pomembni!

Dostikrat se srečam z vprašanjem, kaj pomeni, če veliko sanjamo ali pa zelo poredko?
V kolikor smo psiho – fizično »sestavljeni« potem pogostokrat sanjamo. To pomeni, da sproti »rešujemo« dogodke vsakdana. V primeru, da poredko sanjamo pa pomeni, da nismo v ravnovesju in je to opomnik, da več pozornosti namenimo fizičnemu telesu in čustvenemu stanju. 

Zakaj se nekaterih sanj spomnimo do potankosti, nekaterih ne? 

Naš um (ego) dela selekcijo kaj je zanj pomembno in kaj ne. Tisto kar je zmožen razumeti, bo vzel kot pomembno. Česa ni sposoben »dojeti« pa da na stran. 

Poglejmo nekaj pomenov sanj katere največkrat sanjamo. 

Osebe v sanjah predstavljajo aspekte naše osebnosti. 

Živali v sanjah predstavljajo naš nagon. Pomembno je biti pozoren na to, če smo sanjali  divje ali udomačene živali. Predstavlja tudi del naše psihe, ki se navezuje na obstanek. 

Živali, ki živijo v vodi predstavljajo gibanje v naši podzavesti. 

Plazilci nosijo simboliko opozoril. 

Ptice predstavljajo našo seksualnost ali duhovno stanje. 

Metulj je znanilec velikih transformacij. Ima pa tudi opozorilni pomen (za tiste, ki niso naklonjeni spremembam v življenju).

Insekti nosijo simboliko zdravstvenega stanja. 

Če bežimo pred divjo živaljo, to pomeni, da smo pod velikim pritiskom potlačenih čustev. V fizičnem svetu se lahko to odraža kot strah ali agresija.  

Rastline so največkrat povezane s čustvi sanjača. Predstavljajo notranje boje s katerimi se srečujemo in dogodke v katere smo vpleteni. 

Rože so recimo pokazatelj našega razpoloženja in duševnega stanja. 

Drevo je simbol osebne rasti in razvoja. 

Vrt predstavlja napredek. 

Sadje se prav tako nanaša na zdravstveno počutje. 

Zelenjava simbolizira izbore sanjača. Odvisno od sanjačevih postopkov. Sanje o zelenjavi lahko naznanjajo tudi neprijetne dogodke, skrbi, izgube.  

Bitja teme (nizke vibracije) so odraz potlačenih čustev. Želja po spremembi obnašanja. 

Poti predstavljajo pot sanjača. Temna ulica nosi simboliko izgubljenosti v življenju. Postaviti si je potrebno nove cilje in začeti znova. Trenutna pot očitno ni prava. 

Pokrajina v sanjah predstavlja oder našega življenja in osebne drame s katerimi se srečujemo v vsakdanu. Predstavlja tudi naše fizično zdravje in z njim povezane težave. 

Gore predstavljajo prepreke v življenju. Če je sanjač na vrhu gore pomeni uživanje v dosežkih. 

Naravni pojavi predstavljajo naše občutke in kako doživljamo dogajanja v zunanjem svetu. 

Potres govori o »potresih« znotraj nas in o čustvenem naboju. 

Vulkan predstavlja bes in agresijo katero zadržujemo.  

Grom je simbol izčrpanosti. 

Nevihta predstavlja sporočilo duhovnega sveta za sanjača.

Dež nosi simboliko nabrane žalosti, nerazrešenega žalovanja, globoke žalosti.

Sneg, led, mraz so zadržani občutki katere ne izražamo in skrivamo pred drugimi. 

Sonce prinaša pomembna sporočila duhovnega sveta za sanjača (razsvetljenje). 

Luna predstavlja odnos z osebami nasprotnega spola.

Ogenj je znanilec moči ega in napetosti. 

Veter je simbol dotoka duhovne podpore (energije). 

Smrt je simbol preobrazbe, zaključek in novi začetek. 

Obleka v sanjah predstavlja način preko katerega želimo biti opaženi. V kolikor je obleka stara pomeni, da se sanjač počuti neatraktivno. 

Golota pomeni odnos katerega imamo do družbe. Predstavlja tudi ranljivost, želja po priznavanju, sprejemanju. Biti nag(-a) pomeni sram.  

Starši predstavljajo odnos do avtoritet in samostojnost. 

Zgradbe predstavljajo sanjača. 

Šola in vse vezano za šolske čase predstavlja pomembnost razumevanja in spoznavanja sebe. 

Padanje, letenje predstavljajo odnos katerega imamo, ko se soočamo s težavami. Padanje predstavlja tudi pomanjkanje nadzora nad življenjem pa tudi neuspehe s katerimi se sanjač srečuje, neprijetna presenečenja. 

Nevarni dogodki nosijo simboliko opozoril, da se ustavimo in premislimo o nadaljnjih postopkih.

Prometna sredstva (avto, vlak, avtobus, letalo…) predstavljajo sposobnost gibanja v življenju. 

Divja vožnja ali to, da se sanjač nahaja na sovoznikovem sedežu predstavlja pomanjkanje nadzora nad svojim življenjem. 

Telo predstavlja naš ego in način delovanja. Predstavlja tudi lastno vrednost in samospoštovanje.

Kosti nosijo simboliko razkrivanja resnic o sanjaču, njegovi družini. 

Lasje se povezuje s plodnostjo, seksualnostjo. Lepi bujni lasje predstavljajo napredek. 

Roke predstavljajo sposobnost, odnos do življenja pa tudi tekmovalnost. Umivati roke naznanja rešitev težav. 

Zobje nosijo simboliko strahov, pomanjkanja. Predvsem strah pred izgubo, pomanjkanjem samozavesti. 

Kri predstavlja življenjsko energijo. Krvaveti v sanjah predstavlja fizično in čustveno izčrpanost. 

Velikokrat se v sanjah pojavi bežanje. Pomeni, da se sanjač v določeni okoliščini, situaciji ali odnosu počuti ogroženega. Česa se v resnici boji? 

Tehnologija (radio, tv, računalnik, telefon) težave, okvare le –teh, nosijo simboliko težav z izražanjem. 

Hrana simbolizira znanje, saj »neguje« telo. Predstavlja tudi obilje. Bogato obložena miza v sanjah pomeni finančni napredek. 

Občutki v sanjah so resnični odraz kako doživljamo določeno situacijo, okoliščino, odnos. Zavedati se moramo, da veliko občutkov potisnemo v fizičnem svetu. Zato nam sanje vedno pokažejo realno sliko, ki ji je potrebno verjeti. 

Strahovi se pojavljajo tistim, ki dvomijo vase, v svojo vrednost in menijo, da niso dovolj dobri. Predstavljajo tesnobo v okoliščinah posameznika v katere je vpet. Odvisno od konteksta sanj, lahko strah predstavlja tudi potlačeno jezo. 

Jeza v sanjah predstavlja, da bo sanjač vpleten v neiskren odnos, dogodek, situacijo zaradi česa bo nosil določene posledice. Ugotoviti je potrebno, na koga je sanjač dejansko jezen?
Po drugi strani pomeni tudi, da je sanjač naklonjen ugajanju in se trudi dokazovati neki osebi.

Žalost v sanjah predstavlja dejansko žalost, razočaranje in tesnobo v realnem svetu. Poiskati bo potrebno ustrezne rešitve ter jih podpreti z delovanjem, da se vrne veselje in radost. 

Zaskrbljenost je odraz čustvenega stanja do nekoga ali nečesa. Predstavlja tudi pomanjkanje ljubezni v realnem življenju. Previdno s »čutnimi užitki« v realnem življenju, saj bi zaradi tega lahko imel sanjač resne težave, škandal. 

Ljubosumje, zavist, zloba… so odraz realne slike sanjačevih občutkov s katerimi se srečuje. Sanjaču sporočajo, da neguje bolj spoštljiv in ljubeč odnos do sebe. 

Težave v sanjah kažejo na skrbi, ki sanjača pestijo v realnem svetu. Zakaj je sanjač nesrečen? Potrebuje razvedrilo in to si naj tudi zagotovi!

Krivda je odraz potlačenih občutkov katere sanjač goji do sebe. Predstavlja tudi strah pred uspehom.

Sram nosi simboliko pomanjkanja samozavesti, nesigurnost. Pa tudi sram pred intimo. 

Brezčutnost je opozorilo, da se sanjač zapira vase. Naj ne zanemarja svojih dejanskih občutkov!

Srečo največkrat kompenziramo z žalostjo ali stresom v realnem svetu.

Mir v sanjah naznanja ugodno reševanje predvsem čustvenih težav. 

Panika je klic po kontroli in nadzoru. Sanjač si naj organizira življenje in bolj resno ter odgovorno pristopi k vsemu.

Sanje si predstavljajmo kot sliko. Občutki so besede s katerimi pripovedujemo resnično  zgodbo o strahovih, skrbeh, žalosti, bolečini v realnem življenju. Vse kar smo zakopali v podzavesti in se o tem »ne želimo« ali »nočemo« pogovarjati, se nam ravno preko občutkov v sanjah pokaže realna slika. 

To je nekaj najpogostejših sanj katere sanjamo. Seveda je pri tolmačenju potrebno biti pozoren na zaporedje sanj, vse dogodke in občutke s katerimi smo se v sanjah srečevali. Ko se zbudimo, se najprej vprašajmo, kaj nam osebno predstavljajo osebe, predmeti, dogodki iz sanj? Mogoče imajo poseben pomen in si jih ni potrebno dobesedno tolmačiti. 

Še enkrat bi vas rad spodbudil, da spremljate svoje sanje. Naša podzavest je izjemna zakladnica, ki nosi mnoga znanja. Aktivno delo s podzavestjo prinaša možnost pridobivanja informacij iz »nevidnih« svetov. Od naših dragih duhovnih vodnikov, ki komunicirajo z nami na različne načine. Sanje so le ena od mnogih orodij preko katerih dobivamo pomembna sporočila. Prosim vas, da več časa namenite sanjam in si jih zapisujte. V njih se skriva veliko dragocenih odgovorov, smernic pa tudi pomembnih sporočil za posameznika. Zato bi bilo dobro, da ste na svoje sanje pozorni in jih spremljate.

Zapisujte si vse detajle, motive, občutke, barve, vse česar se spomnite… 

Nato opazujte okoliščine v katere ste vpleteni in jih povezujte z dogodki v sanjah. Spoznali boste, da so bili vsi odgovori že videni. Pokazala vam jih je vaša čudovita podzavest. Na tak način pa boste istočasno krepili lastno intuicijo, ki je najboljša spremljevalka in najbolj zvesta prijateljica vsakega posameznika. 

Sanjajte velike sanje in verjemite vanje. Verjemite vase in negujte odnos do sebe. Povabite čudeže v svoje življenje in se jih veselite. 

X

Shopping Cart